Saturday, 20 September 2014

CoQ Health Plus

CoQHealth Plus adalah produk terbaru Shaklee, baru saja dilancarkan pada Jun 2013 baru-baru ni..Mesti ramai yang tidak kenal lagikan..
CoQHealth Plus Shaklee mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan adalah lebih baik.
Mengapa CoQHealth Plus Shaklee lebih istimewa berbanding jenama lain?
 1. Mengandungi 28mg CoQ10 dalam setiap tablet, iaitu bersamaan 1.7kg ayam atau 850g daging atau 28 cawan brokoli atau sebotol peanut butter
 2. Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E dipercayai untuk mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam Vitamin E kerana CoQ10 membantu mengitar dan menjana semula vitamin E untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel-sel tubuh
 3. Ekstrak Teh Hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endothelium iaitu lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung
 4. CoQ10 berasal daripada 100% sumber semulajadi melalui kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya merupakan satu-satunya CoQ10 semulajadi daripada yis yang ditapai. Sumbernya telah diuji dan diyakini ramai secara meluas mempunyai kualiti yang tinggi dalam sumber bioketersediaan CoQ10-nya.
 5. Sistem penyerapan yang dipatenkan. Setiap kapsul adalah bioavailable dengan sistem penyerapan kacang soya menghasilkan penyerapan yang lebih optimum dan efektif.
 6. Tanpa Gluten
Apa pula CoQ10 & mengapa ia penting?
 1. CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui di setiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik.
 2. CoQ10 lebih banyak ditemui di dalam organ-organ yang berkerja lebih keras dan memerlukan tenaga selular yang banyak untuk organ seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas berfungsi
 3. CoQ10 penting untuk jutaan sel tubuh; bagi menghasilkan tenaganya sendiri untuk kekal berfungsi.
 4. Untuk menghasilkan tenaga ini,sel-sel tubuh membakar gula dan lemak daripada makanan yang kita makan. Nutrien ini kemudiannya terurai dan ditukarkan kepada tenaga, dan proses tersebut memerlukan kehadiran CoQ10 sebagai pencetus tenaga.
 5. CoQ10 ditunjukkan dapat membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah dan memperbaiki peredaran darah ke seluruh tubuh.
 6. CoQ10 menyokong pertalian antara saluran darah yang menyumbang kepada paras tekanan darah sihat/ normal.
 7. CoQ10 bertindak sebagai sel antioksidan kuat dan membantu melindungi arteri bagi menangani masalah pengoksidaan lipoproteins berkepekatan rendah (LDL) dan memudahkan pengaliran darah
 8. Keupayaan tubuh untuk menghasilkan CoQ10 menurun berikutan peningkatan usia.
 9. Tubuh berupaya menghasilkan CoQ10 pada tahap tertinggi di usia 20 tahun dan menurun pada 20 tahun berikutnya. Pada usia 40 tahun, jantung kita hanya berjaya menghasilkan 68.2% daripada penghasilan CoQ10 di dalam tubuh pada usia 20 tahun.
 10. Antara faktor yang boleh menyebabkan penurunan tahap CoQ10 di dalam tubuh kita ialah; diet tak seimbang, pendedahan harian terhadap radikal bebas dan penggunaan sesetengah ubat tertentu bagi merendahkan kolestrol.
Manfaat utama CoQ10:
 1. Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
 2. Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
 3. Meningkatkan peredaran darah
 4. Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 dalam darah
 5. Meningkatkan tahap kesuburan lelaki
 6. Mengurangkan kekerapan migrain/ sakit kepala serta mengurangkan risiko penyakit Parkinson’s dan Alzheimer’s
Siapa perlu CoQHealth Plus?
 1. Penghidap sakit jantung
 2. Orang yang mengalami kolestrol tinggi
 3. Hypertensi
 4. Penghidap tekanan darah tinggi
 5. Penghidap simptom-simptom strok seperti ketegangan otot pada bahagian tengkuk
 6. Orang yang selalu mengalami debaran dan mudah penat
Kalau sekarang ramai orang dah kenal kolagen.. Ramai yang tergila-gilakan kolagen untuk kecantikan kulit, awet muda dan sebagainya sebab mereka sedar, kolagen dalam badan berkurangan seiring dengan peningkatan usia. Tapi… Ramai yang tidak tau bahawa wujudnya CoQ10 dalam tubuh badan kita dan ia juga sama seperti kolagen, semakin berumur, semakin rendah tahap penghasilan CoQ10. Peranan CoQ10 pula lebih utama, bukan semata-mata untuk kecantikan dan awet muda tetapi ia menjalankan tanggungjawab yang lebih berat iaitu menjaga kesihatan JANTUNG kita. Jadi, mengapa tak ambik CoQHealth Plus mulai sekarang..??


FB Page : Otie’s Liew
Shaklee ID : 1080313
Emel : stephanieliew86@gmail.com
SMS/ Whatsapp : 014 8661921


“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

No comments:

Post a Comment