Tuesday, 14 June 2016

Perlu Ke Saya DETOX?

Bila orang bercakap tentang DETOX, saya jarang ambil kisah. Sebab saya rasa saya cukup sihat. 

Saya belum berada di atas katil hospital. Apa nak kisah?

Hmm, betul ke? Korang pun macam tu jugak?


Harini saya nak kongsikan checklist untuk saya dan kawan-kawan. Check diri adakah kita perlu DETOX. Jika kita mengalami salah satu perkara dibawah, itu tanda badan kita bertoksik - KITA 
PERLU DETOX.

Jom baca dan tick!

Adakah saya dan anda : 

1.  Kerap tidak membuang air besar lebih dari sehari
2.  Minum kurang dari  3 gelas air kosong
3.  Sering mengalami kembung perut, perut tidak selesa dalam keadaan biasa atau selepas makan.
4.  Sering ada lingkaran hitam bawah mata
5.  Badan berbau jika tidak menggunakan deadorant atau pewangi
6.  Berat badan berlebihan
7.  Merokok atau sering bersama dengan orang yang merokok
8.  Mulut / Nafas Berbau
9.  Letih berterusan, rasa lembap dan lesu
10.  Mudah terkena SELSEMA
11.  Menghadapi masalah ALERGIK
12.  Sukar untuk FOKUS
13.  Makan daging lebih dari 2 kali sehari.
14.  Pengambilan sayuran kurang dari 1/2 sawan sehari
15.  Mengalami Eczma, jerawat atau Psoriasis 

Bagaimana nak DETOX? Follow saya, saya akan kongsikan lebih banyak info selepas ini. 



FB Page : Otie’s Liew
Shaklee ID : 1080313
Emel : stephanieliew86@gmail.com
SMS/ Whatsapp : 014 8661921

“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi



Monday, 14 March 2016

Jaga kesihatan mata anda!

Harini nak share sikit tentang Kesihatan Mata.

Bagaimana untuk mendapatkan penglihatan yang sihat di setiap peringkat usia?

Mata adalah jiwa pada penglihatan, ia membantu dalam melihat kecantikan dan keindahan dunia sekeliling. Ia bekerja dengan minda untuk menentukan saiz, bentuk, dan corak pada objek.

Walaupun tahu mata penting, namun kebanyakan kita tidak mengambil peduli pada kesihatan mata. 

Namun dalam era teknologi moden, kita sering menggunakan organ mata lebih dari sepatutnya, dengan melihat telefon bimbit, computer dan tablet. Ada juga yang menggunakan alatan teknologi ini tanpa cahaya yang mencukupi dan menambah tekanan pada bahagian mata.

Adakah anda tahu?
Hampir 1 daripada 3 orang dewasa (30%) menggunakan alatan elektronik lebih dari 9 jam dalam waktu siang (terjaga). Satu kajian dibuat untuk 2000 orang pada umur 25 tahun ke bawah, mereka memeriksa telefon 32 kali sehari. 
Penggunaan alatan elektronik yang berlebihan meningkatkan tekanan pada mata. Seperti, penggunaan telefon pintar dan computer berlebihan, melihat dalam cahaya yang malap, aktiviti dalam jangka masa panjang yang memerlukan fokus dan tumpuan serta terdedah kepada silau.

Bagaimana penggunaan alatan elektronik memberi kesan pada penglihatan?
(gambar putaran kitaran masa)
Kesannya, beban pada otot ciliari.
(gambar kesan beban otot ciliary)
(gambar kesan-kesan lain)

Penyakit berkaitan dengan mata?
Age-related Macular Degenaration (AMD) 
  • Kerosakan kronik yang memberi kesan pada tengah penglihatan
Katarak 
  • Katarak adalah kanta yang kabur yang memberi kesan pada penglihatan. Kebanyakan katarak berkait rapat dengan penuaan
Glaucoma
  • Glaucoma adalah keadaan yang menyebabkan kerosakan saraf optik mata dan menjadi lebih teruk dari hari ke hari.
Diabetic retinopati
  • Keadaan komplikasi kencing manis, memberi kesan pada salur darah pada retina.

Lindungi mata anda dari alatan elektronik.

Tips untuk penglihatan yang sihat.

Penglihatan yang sihat adalah penting, berikut antara langkah-langkah untuk menjaga mata anda;
  • Lindungi mata anda daripada cahaya matahari yang boleh merosakkan dengan pemakaian kacamata hitam dan kacamata keselamatan jika ada membuat pekerjaan yang melibatkan bahan merbahaya.
  • Rehatkan mata anda. Elakkan daripada melihat alatan elektronik jika cahaya tidak mencukupi. Jauhkan mata anda daripada alatan elektronik apabila mata anda semakin kering.
  • Diet yang sihat untuk mata, nutrisi tentu dapat membantu mengelakkan masalah mata yang teruk.
Nutrisi untuk penglihatan mata yang sihat
  • Energizing Soy Protein – protein berkualiti tinggi berasaskan tumbuhan yang tidak diubah suai secara genetic (non-GMO) dan dihasilkan di bawah Program Pemeliharaan Identiti (IPP) yang bermaksud sumber kacang soya dipantau dan dikawal ketat dari penanaman sehingga pemprosesan. Dibasuh menggunakan air bagi mengekalkan keaslian isoflavons seperti Genistein dan Daidzein.
  • Asid Lemak Omega 3 – membantu mengekalkan kesihatan kardiovaskular dan penting untuk penglihatan yang sihat. Berketulenan tinggi dang red Farmaseutikal. Diproses sebanyak 3 kali proses penyulingan bagi menyingkirkan logam berat dan bahan pencemaran yang lain.
  • Caratomax – Alfa dan Carotene membantu meningkatkan penglihatan di waktu malam. Lutein dan Zeaxanthin bertindak sebagai pelindung mata semulajadi, melindungi dari penyakit mata kerana menyerap cahaya biru memasuki mata. Lutein bantu membina ketumpatan macula pigmen, factor utama dalam kesihatan macula dan retina. Lycopene membantu memperbaiki masalh mata termasuk AMD, dimana ia mengakibatkan kerosakan pada retina yang mengurangkan daya penglihatan dan katarak atau kekaburan kanta dan mata. Astaxanthin mengurangkan keletihan dan keradangan mata.
  • Vitalea – mengekalkan pertumbuhan yang sihat, penglihatan dan perkembangan tisu. Formula yang lengkap dengan 28 vitamin dna mineral.
  • Vivix – memberikan perlindungan antioksidan dan anti penuaan. Ini kerana kebanyakan factor kurang penglihatan berpunca dari penuaan. 



Hubungi saya untuk order anda dan ketahui bagaimana mendapatkan Shaklee dengan harga diskaun.

FB Page : Otie’s Liew
Shaklee ID : 1080313
Emel : stephanieliew86@gmail.com
SMS/ Whatsapp : 014 8661921
“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

Friday, 11 March 2016

----------Aktiviti menambah ilmu----------



Hi, apa kabar belog? Bila da lama tak update blog kenalah bagi salam dulu. Macam rumah yang lama tak berpenghuni.

Antara aktiviti sepanjang hujung minggu.

Booth kat Taxi Stand Karamunsing
Ne kami ketika di booth

Semua kawan2 yang terlibat

Proses menambah ilmu.
Ahli yang hadir ketika NDT di Kota Kinabalu

Sijil NDT 2016


Hubungi saya untuk order anda dan ketahui bagaimana mendapatkan Shaklee dengan harga diskaun.

FB Page : Otie’s Liew
Shaklee ID : 1080313
Emel : stephanieliew86@gmail.com
SMS/ Whatsapp : 014 8661921
“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

Thursday, 25 February 2016

Anti-penuaan secara semulajadi.


Seperti yang kita nampak pada masa kini, proses penuaan menjadi semakin cepat. Kenapa? Ini kerana

Wednesday, 17 February 2016

Perangsang Sistem Imun Semulajadi!

Apa itu NUTRIFERON??

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun badan. Ianya merupakan suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Siapa yang mencipta NUTRIFERON??

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr.Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyeledikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau akhirnya berjaya menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan.

Siapa yang perlukan NUTRIFERON??

Sesiapa sahaja yang selalu demam, rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti / antibodi seperti flu, demam, cancer, resdung ,asma dan sebagainya. Tetapi harus diingat bahawa produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat atau menyembuh sebarang jenis penyakit.

Bagaimana ia bertindak??

NUTRIFERON bekerja dalam dua cara:
  1. segera mengaktifkan sistem imuniti, dan;
  2. mengerakkan 'pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan
NUTRIFERON direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat botani ini:
  • Ekstrak bijji labu ( Cucurbita moschata ) yang didapati dapat mendorong pengeluaran interferon.
  • Biji Plantago ( Plantage asiatica ) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang digunakan untuk merangsang sistem imun.
  • Bunga Safflower ( Carthamus tintorius ) polisakarida, yang telah dikenal pasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih.
  • Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle ( Lonicera japonica ) yang digunakan dalam perubatan asia.
6 SEBAB MENGAPA NUTRIFERON PILIHAN SAYA DAN ANDA?
  1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia – Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
  2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi – Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.
  3. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon – Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.
  4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif – NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.
  5. 40 Tahun Kajian – Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.
  6. Sejak NutriFeron telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron.
Dan hanya SHAKLEE satu-satunya company yang boleh keluarkan produk ini.


Hubungi saya untuk order anda dan ketahui bagaimana mendapatkan Shaklee dengan harga diskaun.


FB Page : Otie’s Liew
Shaklee ID : 1080313
Emel : stephanieliew86@gmail.com
SMS/ Whatsapp : 014 8661921
“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

 

Wednesday, 3 February 2016

Set Get Clean Sistem Pencucian



GET CLEAN SISTEM PENCUCIAN
Kenapa perlu guna set Get Clean? Kerana, sesuai untuk bumi dan kediaman anda.