Saturday, 5 July 2014

B Complex

Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi?

Tekanan hidup, pengambilan alkohol dan preskripsi ubat-ubatan berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B dalam badan.
Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi penyaluran tenaga bagi proses metabolise.
Shaklee B-Complex mengandungi kesemua jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, peparu, dan organ-organ penting yang lain.

ü  Vitamin B1 (Thiamin as Thiamin Mononitrate)
ü  Vitamin B2 (Riboflavin)
ü  Vitamin B3 ( Niacin as Niacinamide)
ü  Vitamin B6 (as Pyridoxine Hydrochloride)
ü  Fotate ( as folic acid)
ü  Vitamin B12 (as Cyanocobalamin)
ü  Biotin (as d-Biotin)
ü  Pantothenic acid (as d-calcium Pantothenate)

B-Complex mempunyai sistem penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.

Manfaat Utama :-

Ø  Menukar makanan kepada tenaga – bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat, dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.
Ø  Melawan tekanan – memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan, dan insomnia.
Ø  Membantu tumbesaran – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
Ø  Rambut beruban dan gugur – membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
Ø  Baik untuk mata – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus.
Ø  Mencegah anemia – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.
Ø  Meredakan senggugut – baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan, dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
Ø  Mencegah perlcche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.

Ø  Detoksifikasi – meredakan alahan.


FB Page : Otie’s Liew 
Shaklee ID : 1080313 
Emel : stephanieliew86@gmail.com 
SMS/ Whatsapp : 014 8661921

“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi


No comments:

Post a Comment